logo 1000 roušek pro Ostravu samostatné

1000 + 1000 roušek pro Ostravu

|

Na jaře se mělo Trojhalí Karolina podílet na akci ReFashioN o udržitelné módě, místo toho rozjelo akci k udržitelnosti zdraví obyvatel Ostravy. Společně s Cooltour a Centrem Pant začali v rámci projektu „1000 roušek pro Ostravu“ shromažďovat a rozvážet materiál, zajišťovat šití roušek a hotové rozdávat pracovníkům v první linii i potřebným lidem.

Materiál na výrobu roušek přinášeli do Trojhalí lidé z celé Ostravy. Tam jej roztřídili, zajistili vyprání a rozváželi lidem k ušití. Hotové roušky vyzvedli a darovali ostravským organizacím. Díky finančním darům mohli dobrovolníkům za šití také zaplatit. Udělali tak radost hned dvakrát – lidem, kteří se rozhodli pomáhat druhým šitím roušek a jejichž příjmy z důvodu opatření proti COVID-19 poklesly, i lidem, kteří roušky potřebovali pro svou ochranu.

V akci 1000 roušek pro Ostravu!!! vykoupili 800 roušek od dobrovolníků z Cooltour.

Prvních 1000 roušek se tak v březnu dostalo k potřebným lidem prostřednictvím:

Jenže to nestačilo! V dubnu proto následovala akce Dalších 1000 roušek pro Ostravu!!!

Díky tomu se dostaly roušky do organizací:

1000 roušek pro Ostravu!!!

 

Na akci se finančně podíleli OZO Ostrava s.r.o., Kofola ČeskoSlovensko a.s., FMIB, s.r.o. Materiál na výrobu roušek prala a žehlila prádelna Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o. Na distribuci spolupracovalo také oddělení sociálních služeb Magistrátu města Ostravy.

Poděkování Spolu pro rodinu, z.s.

Tašku plnou roušek jsme od Trojhalí dostali hned dvakrát! Roušky rozdáváme v rodinách s dětmi a osaměle žijícím lidem, kterým pomáháme zajistit zdravotní péči. Pro mnohé to byla jediná možnost, jak roušku získat a dostat se díky tomu do obchodu nebo k lékaři. Děkujeme všem, kdo se do této iniciativy zapojili!

 

 

1000 roušek pro Ostravu Trojhalí Karolina

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE!